Het bestrijden van kakkerlakken bij een kakkerlakkenplaag is een absolute must. Bovendien moet dit ook zo snel mogelijk gebeuren om een verdere verspreiding van de plaag tegen te kunnen gaan. Het spreekt evenwel voor zich dat het bestrijden van kakkerlakken ook bepaalde kosten met zich meebrengt waar je bij stil zal willen blijven staan. In het merendeel van de gevallen komen deze kosten ook zeer onverwachts waardoor veel mensen op zoek gaan naar een mogelijkheid om een subsidie aan te vragen. Is dat echter wel mogelijk voor het bestrijden van kakkerlakken en indien ja, hoeveel subsidie kan je dan precies krijgen? Wij zochten het voor je uit en hebben onze bevindingen op deze pagina voor jou verzameld.

Bestaat er een subsidie voor kakkerlakken bestrijden?

We moeten je helaas meteen teleurstellen. Er is namelijk op het ogenblik dat deze tekst wordt geschreven helemaal geen sprake van een subsidie waar je een beroep op kan doen voor wat het bestrijden van kakkerlakken betreft. Dit zorgt er voor dat je de kosten voor kakkerlakken bestrijden dus wel degelijk zelf zal moeten dragen. Dit kan voor veel mensen een doorn in het oog zijn waardoor het eigenlijk erg belangrijk is om het risico op kakkerlakken in je huis zoveel als mogelijk is te beperken. Dat lijkt eenvoudig gezegd, maar hoe doe je dat nu precies? Het klopt inderdaad dat je nooit voor de volle honderd procent een probleem met kakkerlakken kan voorkomen. Toch bestaan er een aantal tips die je daarbij wel kunnen helpen, namelijk:

 

  1. Het is erg belangrijk om altijd te zorgen voor een nette woning. Kakkerlakken voelen zich opperbest in een omgeving waarin er sprake is van heel wat vuil of bijvoorbeeld etensresten. In het bijzonder dit laatste kan gelukkig worden voorkomen door bijvoorbeeld je keuken grondig op te ruimen. Veel mensen staan er niet bij stil, maar ook de etensresten van je huisdieren laten liggen kan zomaar ongedierte aantrekken. Wil je dus met andere woorden het risico op kakkerlakken in je huis tot een minimum kunnen beperken? Dan is het steeds de moeite waard om eventuele etensresten en ander vuil zo snel mogelijk op te ruimen.

 

  1. Het is algemeen bekend dat ongedierte zich het best in haar vel voelt in een woning waarin er sprake is van een vochtig klimaat. Dit komt tegenwoordig om voor de hand liggende redenen steeds vaker voor dan vroeger het geval was. Dit heeft uiteraard alles te maken met het feit dat huizen tegenwoordig heel wat beter worden geïsoleerd. Dat is natuurlijk prima, want hierdoor kan je behoorlijk wat geld besparen op de kostprijs van je energiefactuur. Echter zorgt een goed geïsoleerde woning er ook voor dat vocht zich veel eenvoudiger kan opstapelen met alle gevolgen van dien. Wil je het risico op ongedierte zo beperkt mogelijk houden? Dan is een goede ventilatie voorzien alvast een absolute must te noemen!

Geen subsidie? Hoe toch besparen op kakkerlakken bestrijden?

Dat er geen subsidie kan worden aangevraagd voor kakkerlakken bestrijden is natuurlijk een beetje vervelend, maar dit betekent nog niet dat er geen mogelijkheid bestaat om de kosten van het bestrijden van kakkerlakken enigszins te drukken. Hoe je dat nu precies moet doen? Wel, daar bestaan verschillende opties voor. Wij hebben de meest interessante bespaartips even voor je uitgezocht en zetten ze graag middels het onderstaande overzicht voor jou op een rijtje.

1.) Contacteer een bestrijder uit je eigen buurt

Bij het vergelijken van offertes die worden ontvangen van kakkerlakkenbestrijders wordt er veelal geen rekening gehouden met de voorrijkosten die aangerekend kunnen worden. Toch zijn deze kosten erg belangrijk, want ze kunnen het uiteindelijke kostenplaatje behoorlijk beïnvloeden. In principe wordt er per kilometer tussen de 0,20 & 0,50 euro aangerekend op vlak van voorrijkosten. Logischerwijs zorgt een bestrijder uit de buurt onder de arm nemen er dus altijd voor dat je kan rekenen op zo beperkt mogelijke voorrijkosten.

2.) Vestig je hoop niet op nutteloze bestrijdingsproducten

Als er één iets is wat we van kakkerlakken kunnen zeggen, dan is het wel dat ze behoorlijke taaie klanten zijn om te bestrijden. Daar waar andere vormen van ongedierte zich in principe relatief eenvoudig laten bestrijden geldt dat absoluut niet voor kakkerlakken. Probeer dus te voorkomen dat je teveel geld gaat steken in bestrijdingsmiddelen die helemaal geen oplossing zullen bieden voor je probleem. Wanneer je zelf niet in staat bent om het meest optimale bestrijdingsproduct uit te kiezen is het altijd een goed idee om even de raad in te roepen van een gespecialiseerde kakkerlakkenbestrijder.

3.) Tracht aanspraak te maken op een kwantumkorting

Is er niet alleen sprake van een kakkerlakkenprobleem in jouw huis, maar ook in bijvoorbeeld één of meerdere van de omliggende woningen? Dan is het steeds de moeite waard om de handen in elkaar te slaan en bijgevolg contact op te nemen met dezelfde bestrijder. Op deze manier kan iedereen namelijk rekenen op het toegekend krijgen van een interessante kwantumkorting. In principe zou deze korting in de praktijk zomaar kunnen oplopen tot een bevredigende 10 procent. Zo wordt het bestrijden van kakkerlakken plots toch wat voordeliger en dus aantrekkelijker gemaakt.